065 445 69 49

060 664 25 25

Dušanovački most

Lijačka, br 1


© 2016 LikeIT

Najčešća pitanja?


1. Da li postoji razlika između stakala proizvedenih u EU i ostalih stakala?


- Sva stakla u našoj ponudi ispunjavaju najviše kvalitete, tako da prilikom odabira bilo kog stakla nećete pogrešiti.2. Da li su stakla ista kao i originalno staklo?


- Da, stakla su identična originalnim staklima.3. Koliko traje zamena vetrobranskog stakla?


- Koristimo lepkove poslednje generacije sa brzim vremenom sušenja, stoga je potrebno da odvojite 1 do 2 sata Vašeg vremena.4. Koliko traje reparacija (popravka) vetrobranskog stakla?


- Popravka Vašeg vetrobrana traje najviše 30min.5. Da li dajete garanciju na pružene usluge?


- Da, na sve pružene usluge dajemo neograničenu garanciju.6. Da li prebacujete registracionu nalepnicu na novo vetrobransko staklo?


- Da, registracionu nalepnicu prebacujemo na nov vetrobran.7. Da li je moguće zameniti auto staklo na našoj adresi?


- BGD Auto Glass u svom sastavu ima i terensku službu, tako da je moguće izaći na teren.

Reparacija auto stakala

Šoferšajbna se sastoji iz više slojeva, dva sloja stakla i među sloja koji povezuje staklo.Ovaj sloj, nazvan Laminacija, služi da u slučaju oštećenja zadrži staklo na mestu i ne dozvoli njegovo raspadanje , i sve to u cilju veće sigurnosti putnika u vozilu.

Ovako dizajnirana stakla u slučaju oštećenja moguće je uz odgovarajući alat i obučene servisere popraviti i uštedeti Vaše vreme i novac!

U principu, većina oštećenja je moguće popraviti ali sve u zavisnosti od 4 faktora: veličine oštećenja, tipa oštećenja , dubine oštećenja kao i od lokacije gde je oštećenje nastalo. Rezultat popravke može da varira i od starosti oštećenja tj. od njegove zaprljanosti.


Veličina, tip i lokacija koja se može popraviti

Sto se tiče veličine oštećenja, ona ne bi trebala da prelazi 3 cm u prečniku i 5cm po dužini.
Postoje mnogo tipova oštećenja, a najčešća su u obliku :
- “zvezde” (kratki kraci izlaze iz tacke udara)
- “bikove oci” (kruzno ostecenje oko tacke udara)
- “polumesec” ( nepotpuno kruzno ostecenje)
- “jama” (nedostaje komad stakla)

Oštećenje auto stakla koje je smešteno u vidnom polju vozača i usled reparacije može ostaviti trag popravke i time smanjiti vidljivost vozaču pa se iz tog razloga mora razmotriti koliko je takva reparacija bezbedna.Oštećenje koje je blizu ivice retrobranskog stakla takođe je teško popraviti.


Vreme trajanja reparacije?

U zavisnosti od gore navedenih faktora popravka jednog oštećenja traje u proseku oko 30 minuta.


Kada je reparacija autostakala nemoguća?

Kada je oštećenje veće od 3cm u prečniku, kada pukotina prelazi 5cm dužine , kada je oštećenje toliko duboko da zahvata više slojeva stakla , kada je oštećenje na unutrašnjoj strain šoferšajbne ili u blizini ivice stakla.

Ukoliko imate oštećenje na vašem vetrobranu zalepite parče selotejp trake preko njega i pravac u naš servis da rešimo problem po fer ceni!!!


Proizvođači koje preporučujemo:
Saint-Gobain Sekurit, Pilkington, PPG, NordGlass, Guardian, Mopar, AP tech, FUYAO, XYG-Xinji Glass...

Stakla koja ugrađujemo u našem servisu poseduju najviše standarde i zbog toga našim klijentima dajemo GARANCIJU DO GOD JE VOZILO NA TOČKOVIMA!

Potrebna Vam je zamena soferke? Pozovite nas! Zakazite zamenu, i uverite se u kvalitet pružene usluge po fer ceni!Autor: autostaklabgd.rs

Koje staklo izabrati?

Vetrobrani su nezaobilazan deo svakog vozila, bez obzira na vrstu i model. Kada je vetrobran oštećen, predstavlja "trn u oku" vozača i čini upotrebu tog vozila nebezbednom! Srećom, šoferšajbne su u potpunosti zamenljiv deo!

Na tržištu postoji nekoliko dokazanih proivođača vetrobrana, a najistaknutiji brendovi su: Saint-Gobain Sekurit, Pilkington, PPG, Guardian, NordGlass, kao i dve kineske fabrike FUYAO i XYG koji svojim kvalitetom zaslužuju mesto među najkvalitetnijim brendovima u svetu autostaklarije.

Stakla gore spomenutih proizvođača poseduju OEM (Original Equipment Manufacturer) sertifikat, što u prevodu znači da se koriste kao originalni proizvodi u auto industriji. OEM šoferšajbne imaju iste karakteristike (više slojeva, bordure, lajsne, senzore) kao i "fabrička" stakla i iz tog razloga OEM šoferšajbne očigledno, zadovoljavaju visoke standarde proizvođača automobila i poseduju njihov sertifikat kao originalni zamenski deo.

Ove činjenice za OEM stakla ulivaju sigurnost kod krajnjih kupaca, međutim na tržištu postoje i stakla nekih ,,no name“ proizvođača koje treba izbegavati... Bez obzira na primamljivu cenu, ova stakla ne ispunjavaju bezbednosne standarde i stoga ih treba zaobilaziti u širokom luku!


Proizvođači koje preporučujemo:
Saint-Gobain Sekurit, Pilkington, PPG, NordGlass, Guardian, Mopar, AP tech, FUYAO, XYG-Xinji Glass...

Stakla koja ugrađujemo u našem servisu poseduju najviše standarde i zbog toga našim klijentima dajemo GARANCIJU DO GOD JE VOZILO NA TOČKOVIMA!

Potrebna Vam je zamena soferke? Pozovite nas! Zakazite zamenu, i uverite se u kvalitet pružene usluge po fer ceni!Autor: autostaklabgd.rs

Magljenje stakla

Zašto se magle stakla?


Razlog zašto dolazi do magljenja stakla u automobilu je povezan sa vlagom. Naime, vazduh sadrži određenu količinu vlage, i to topliji vazduh više nego hladni. Kada topao vazduh dođe u dodir ra nekom hladnom površinom, kao na primer sa šoferšajbnom kada je zima, dolazi do kondezacije i stvaranja sitnih kapi na šoferšajbni.

Ovo se neće desiti u svakom trenutku kada je vazdih sa unutrašnje strane šoferšajbne. Potrebno je takođe, da se temperatura hladne površine spusti ispod određene tačke, takozvane tačke „rose“, i tek tada dolazi do kondezacije toplog vazduha u dodiru sa hladnom površinom, tj dolazi do zamagljivanja stakla na vašem automobilu.


Kako sprečiti magljenje stakla?

Postoji više načina kako sprečiti da se stakla zamagljuju. Jedan od njih je da se vodi računa o čistoći stakla, kako sa spoljne tako i sa unutrašnje strane jer su čista stakla manje podložna zamagljivanju od prljavih, a takođe, ukoliko dođe do magljenja mnogo se lakše brišu.

Pored održavanja čistoće vašeg stakla, u cilju sprečavanja magljenja možete koristiti i sredstva protiv magljenja, razne maramice i krpe koje možete naći u prodaji.

Takođe, neka od rešenja su da stakla premažete limunovim sokom, medicinksim alkoholom ili deterđentom za pranje sudova jer oni staklu daju tanak sloj koji sprečava magljenje.

Kao preventivu, možete obratit pažnju i na to da vazduh u kabini bude što suvlji, tj da ima minimum vlage u njemu. Iz tog razloga proverite vaš filter vazduha, patosnice da budu gumene jer one ne zadržavaju vlagu u sebi, da ne unosite sneg u auto, a ako imate klima uređaj,obavezno ga koristite jer na taj način smanjujete temperaturu unutrašnmjeg vazduha.

Ako imate i vi neki predlog kako rešiti ovaj problem, šaljite nam na email: autostaklabgd@gmail.com.Autor: autostaklabgd.rs